Recept! - könnyű, egyszerű, finom!
Kép: Rack Petra
Ajánlom a receptet a Bajai halászlé után:
Előszó: A Bajai halászlé főzési technikája apáról fiúra száll. Mindegy, hogy ünneplünk valamit vagy sem, maga a halászléfőzés összekovácsolja a családokat. Mindenki kiveszi a részét, amíg a férfiak kint (az udvaron) a bogrács körül tevékenykednek (főznek, koccintanak, jókat beszélgetnek), addig a nők a konyhában elkészítik a gyufa tésztát, pogácsát…és valami túros finomságot.
A halászlé után nagyon finom tud lenni egy házi, de könnyű túros csemege:
Lusta asszony rétese elkészítése:
Közepes tepsi alját bezsírozom/ bevajazom (5 dkg),
Erre rétegezem a következőket:
– 30 dkg lisztet (1 harmad rétesliszt, 2 harmad sima), 25 dkg cukrot, 1 sütőport szárazon összekeverek, aminek a 2/3-át beleszórom a tepsibe
– Erre fél kg rögös túrót teszek, amit meghintek sóval
– 1 bögre tejfölt kanál segítségével rádobálok, majd mazsola, vanillia cukor, vajdarabkák, citromhéj
– Ezután rászórom a megmaradt lisztes keverékeket
Amint a fentiekkel megvagyunk nyakon öntjük a következővel: 🙂
3 egész tojás, 2 vanillia cukor, 3 dl tejet habosra keverek – Ezeket a tepsi tetejére locsolom merőkanál segítségével
20 percet állni hagyom. Pihentetem.
Sütés:
Előmelegített sütőben 180 fokon 25- 30 percig aranybarnára sütöm.
Nagyon finom lett! J
Jó étvágyat hozzá!