Barion Pixel

Lusta asszony rétese

Recept! - könnyű, egyszerű, finom!

Kép: Rack Petra

 

 Ajánlom a receptet a Bajai halászlé után:

Előszó: A Bajai halászlé főzési technikája apáról fiúra száll. Mindegy, hogy ünneplünk valamit vagy sem, maga a halászléfőzés összekovácsolja a családokat. Mindenki kiveszi a részét, amíg a férfiak kint (az udvaron) a bogrács körül tevékenykednek (főznek, koccintanak, jókat beszélgetnek), addig a nők a konyhában elkészítik a gyufa tésztát, pogácsát…és valami túros finomságot.

A halászlé után nagyon finom tud lenni egy házi, de könnyű túros csemege:

Lusta asszony rétese elkészítése:

      Közepes tepsi alját bezsírozom/ bevajazom (5 dkg),

          Erre rétegezem a következőket:

      – 30 dkg lisztet (1 harmad rétesliszt, 2 harmad sima), 25 dkg cukrot, 1 sütőport szárazon összekeverek, aminek a  2/3-át beleszórom a tepsibe

      – Erre fél kg rögös túrót teszek, amit meghintek sóval

      – 1 bögre tejfölt kanál segítségével rádobálok, majd mazsola, vanillia cukor, vajdarabkák, citromhéj 

 Ezután rászórom a megmaradt lisztes keverékeket

Amint a fentiekkel megvagyunk nyakon öntjük a következővel: 🙂

3 egész tojás, 2 vanillia cukor, 3 dl tejet habosra keverek – Ezeket a tepsi tetejére locsolom merőkanál segítségével

20 percet állni hagyom. Pihentetem.

Sütés: 

Előmelegített sütőben 180 fokon 25- 30 percig aranybarnára sütöm. 

Nagyon finom lett! J 

Jó étvágyat hozzá!